Semlewrap
Kategori: Allmänt

Ingredienser
- Wrap:
- 1 ägg
- ½ msk fiberhusk
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk grädde
- ½ msk sötströ
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm kardemumma
- Mandelmassa:
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk grädde
- ½ msk sötströ
- 1-2 droppar bittermandelarom
- Grädde till fyllning
- Smör till stekning
Instruktioner
Wrap
- Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla.
- Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked.
- Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).
Mandelmassa
- Blanda ihop alla ingredienser noga.
- Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop).
- Fördela även på grädde på mandelmassan.
- Vik försiktigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öpp
Recept: bakasockerfritt.se