Fröknäcke
Kategori: Allmänt

0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk chiafrön
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk deodoriserat kokosfett
2,5 dl kokande Vatten
1 tsk salt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. Det går enklare om man lägger ytterligare ett bakpapper ovanpå och trycker ut jämnt med händerna.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i någon extra timme., gärna med en träsked i ugnsluckan. Knäcket ska vara hårt, inte segt.