Dagen slutade inte som planerat
Kategori: Allmänt

4-6 personer
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
½ dl sukrin
sås:
200 g hallon
1 msk vatten
3 tsk sukrin
ett sprut koncentrerad citron (gula plast citronen)
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden.. Koka upp i ca 1-2 minuter.
Dra åt sidan (viktigt!) och vispa ner sukrinet och lägg i gelatinet, se till så det löser sig och sila sedan upp vaniljstången och häll sedan upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)
Gör såsen någon halvtimme innan servering, Värm hallonen med sukrin och vatten, rör runt tills de ”smält”, mixa med stavmixer och koka upp.
Sila sedan bort kärnorna i sil. Häll över pannacottan och ställ in i kylskåpet en stund till. Vid servering lägg på några stora fina hallon.
Nej, Nu går ögonen i kors så det blir hänga tvätt och stupa i säng. Får se om man får någon sömn.