zucchini baguetter
Kategori: Allmänt
Jag har ju svårt med allt "svamp" aktikt bröd och känslig för sötningsmedel men jag börjar lära mig vad som passar mig angående sötning ocn ingredienser. Någon som är duktig på detta är ju min stora inspiration Åse (56kilo.se). Testade dessa baguetter imorse och det var fullträff med massa smör och ost på.
Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF
Portioner 8 st
Ingredienser
- 6 ägg
- 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1/2 dl pofiber
- 1/2 dl solroskärnor
- 1/2 dl chiafrön
- 3 msk sesamfrön, gärna svarta
- 2,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk - 3/4 tsk havssalt
- 1 msk brödkryddor
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl riven västerbottensost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig.
- Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
- Blanda ner i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
- Låt svälla i ca 10-15 min.
- Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).
Noteringar
- Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett