Pepparkakskladdkaka
Kategori: Allmänt
Jag älskar att julbaka så var ju bara tvungen att testa denna kladdkaka.

Det är pepparkakskladdkaka.
Jag tycker den var sådär. Den var god och gick ner men inget WOW från mig. Men det roligaste av allt var att Anton tyckte den var jättegod och tog en hel portion :).
Här kommer receptet:
Ingredienser:
- 4 ägg
- Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker
- 150 g smör
- 2 dl hela malda mandlar (120 g alt 2,5 dl mandelmjöl)
- 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
- 2 msk ekologiskt kakaopulver, gärna RAW
- 1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
- Smält smöret.
- Jag tycker att malda hela skållade mandlar blir ett godare mandelmjöl (jag använder min Kitchen Aid mixer) men det går bra med köpt mandelmjöl också)
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
- Grädda i ca 12 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller, börja med 10 minuter och se då.
- Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig, servera gärna med lingongrädde.
Noteringar
- Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett