pannbiffar med löksås
Kategori: Allmänt
Här hemma älskar vi husmanskost. När jag såg detta kos 56kilo.se så var jag tvungen att testa. Första gången jag testar löksås men det var ju så gott. Det är inte sista gången jag lagar detta. Varför i hela friden har jag lagat pulversås i så många år då det är så gott och enkelt att göra egen.

Biffarna
- 1 kilo nötfärs
- 2 ägg
- 1 gul riven lök
- 2 msk kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl grädde
- salt, peppar
Sås
- 4 gula lökar
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
- 1 msk sockerfri lingonsylt
- 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
- smaka av med soja, salt och vitpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
- Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör.
Till detta serverade jag kokt broccoli.