Mandeltårta
Kategori: Allmänt

Botten
5 dl mandelmjöl
6 äggvitor
1 msk Sukrin + eller 2 msk Sötströ
Smörkräm
6 äggulor
1,5 dl grädde
1 dl Sukrin + eller 1,5 dl Sötströ
200 g smör
Garnering
0,5 dl rostade mandelspån Eventuellt färska bär
Gör så här
1) Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en väl rengjord skål. Tillsätt fusksocker och vänd ner mandelmjölet försiktigt. Bred ut smeten i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
2) Rör samman grädde, äggulor och fusksocker i en kastrull. Vispa kontinuerligt på medelvärme till krämen tjocknat. Ställ åt sidan och rör samman med smöret. Ställ in i kylen för att svalna i minst två timmar. Krämen blir tjockare desto kallare den blir.
3) Lägg den ena botten på ett fint fat. Bred över hälften av krämen. Lägg på den andra botten och bred på resten av krämen. Toppa med de rostade mandelspånen och eventuellt färsk bär och citronmeliss. Låt stå svalt tills serveringsdags. Njut!
Detta är recept från jillsmat.se
Jag gjorde halva receptet och det var vell tur det. Den var så god så jag har ätit mer än en bit :O.