lchfanna.blogg.se

Anna heter jag och bloggar om min nya livstil med lchf och träning.

Mejerifri tacopaj

Kategori: Allmänt

Jag var riktigt skeptisk till detta recept då det var så mycket kokosmjölk i. Jag blev förvånads värt glad då den var så otroligt god. Kommer använda denna äggstanning till andra pajer med :)
 
 
 

Tacopaj

Pajdeg:

0,5 dl skalade sesamfrön

3 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

40 g kallpressad kokosolja

1. Mixa allt detta i en mixer. Sedan lägger man degen i en pajform och in i kylen ca 20 min (går att skippa). in i ugn på 200 grader ca 9-10 min för att förgrädda pajdegen.

2. Samtidigt så steker man nötfärs i kokosolja och har i vad som önskas. Tex lök, paprika, champinjoner.Efter nötfärsen fått färg så läggs taco kryddan i.

Tacokrydda:

1,5 tsk Himalaya salt 1 tsk vitlökspulver 2 tsk chilipulver 1 tsk spiskummin 1 tsk lökpulver 2 krm cayennepeppar 2 tsk paprikapulver (Jag körde lchfklubbens)

Häll i lite vatten och låter de puttra ihop.

3. När pajdegen är färdiggräddad så läggs köttfärsen på samt äggstanningen.

Äggstanning:

2 dl kokosmjölk

2 stora ägg

Spiskummin+örtsalt.

Dekorera med tomater, paprika eller vad man vill ha på.

4. In i ugn på 175 grader i ca 25 min!

Recept: Instagram: @Meelliz_066

 

Kommer göras fler gånger.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: