Mejerifri tacopaj
Kategori: Allmänt

Tacopaj
Pajdeg:
0,5 dl skalade sesamfrön
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
40 g kallpressad kokosolja
1. Mixa allt detta i en mixer. Sedan lägger man degen i en pajform och in i kylen ca 20 min (går att skippa). in i ugn på 200 grader ca 9-10 min för att förgrädda pajdegen.
2. Samtidigt så steker man nötfärs i kokosolja och har i vad som önskas. Tex lök, paprika, champinjoner.Efter nötfärsen fått färg så läggs taco kryddan i.
Tacokrydda:
1,5 tsk Himalaya salt 1 tsk vitlökspulver 2 tsk chilipulver 1 tsk spiskummin 1 tsk lökpulver 2 krm cayennepeppar 2 tsk paprikapulver (Jag körde lchfklubbens)
Häll i lite vatten och låter de puttra ihop.
3. När pajdegen är färdiggräddad så läggs köttfärsen på samt äggstanningen.
Äggstanning:
2 dl kokosmjölk
2 stora ägg
Spiskummin+örtsalt.
Dekorera med tomater, paprika eller vad man vill ha på.
4. In i ugn på 175 grader i ca 25 min!
Recept: Instagram: @Meelliz_066
Kommer göras fler gånger.