lchfanna.blogg.se

Anna heter jag och bloggar om min nya livstil med lchf och träning.

Kanelbullar

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat bullar sen 05.00 till 14.00. Jag är helt slut. Vi sålde 800 bullar under den tiden. Så ni kan ju bara tänka er hur mycket jobb det var. Det var verkligen baka, packa, lägga upp nya. Som tur förberedde jag mig igår och gjorde LCHF kanelbullar till mig själv. Dom blev riktigt goda :) Rekommenderas varmt.
 
56kilos kanelbullar
 

14 kanelbullar

Degen:

4 ägg

4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)

1 dl standardmjölk eller grädde 0,5 dl kokosnötmjöl (aman prana)

1,5 dl mandelmjöl (selton)

2,5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1,5 tsk kardemumma

Ägg och mandelflisor till gardering

Kanelsmöret: 100 g mjukt smör 1 msk kanel 2 msk sötning

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att  blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 5-10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikonpapper eller oljade bakplåtspapper. Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut. Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

 Hela familjen tyckte om dom :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: