Kanelbullar
Kategori: Allmänt
14 kanelbullar
Degen:
4 ägg
4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)
1 dl standardmjölk eller grädde 0,5 dl kokosnötmjöl (aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret: 100 g mjukt smör 1 msk kanel 2 msk sötning
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 5-10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikonpapper eller oljade bakplåtspapper. Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut. Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
