Fröknäcke
Kategori: Allmänt
Var så sugen på knäckebröd och kex idag, Googlade och hittade detta som jag var tvungen att prova :)
Det va riktigt gott, knappt man kunde sluta äta.
Fredags myset är räddat, Imorgon blir det ost och kex (fröknäcket)
Recept från Birgitta Höglunds Mat!
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl deodoriserat kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl deodoriserat kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
NJUT!
