lchfanna.blogg.se

Anna heter jag och bloggar om min nya livstil med lchf och träning.

Åses populära kesobröd

Kategori: Allmänt

Jag kan verkligen hålla med resten. Detta bröd är verkligen gott. Det är ju lite mejeri i (en halv keso). Men kollar man vad en bit innehåller i kolhydrater så tycker jag detta tillhör strikt LCHF :) Sen kanske man inte ska äta flera bitar, Utan det räcker med 1-2 bitar :)
 
 

4-8 portionsbitar

91 kcal, 5 gram protein, 1 gram kolhydrat, 7 gram fett per bit om den delas i 8 bitar.

3 ägg

1/2 liten burk keso (125 gram)

Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)

1 msk fiberhusk

4 msk kruskakli *

3 tsk bakpulver

2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar. Rosta gärna!!

.

* Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber. Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.

 

Imorgon bitti ska jag testa rosta :) Dessa rekommenderas varmt.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: