lchfanna.blogg.se

Anna heter jag och bloggar om min nya livstil med lchf och träning.

Budapest rulle

Kategori: Allmänt

Måste lägga upp detta recept då det var så himla gott (Lagade detta föra veckan) En av dom godaste LCHF efterrätterna jag har ätit.
 
Budapestrulle
 
Ingredienser till botten:
6 äggvitor
 2 msk sötning  (jag körde sukrin)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter

Fyllning

2.5 dl vispad grädde

2-3 dl hallon

Garnering lite smält mörk choklad (Hade ingen hemma så hoppade det men nästa gång ska jag ha det)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Vispa vitor och sötning till en fast marängsmet. Blanda kokosnötsmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Vispa grädden, blanda med  färska eller halvtinade frysta hallon och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta, försiktigt. Garnera med att ringla lite smält mörk choklad över tårtan.

TIPS:

Lägg upp den färdig bakade kakan (fortfarande på pappret) på en fuktig kökshandduk och sedan rulla upp allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, upprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan för fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister (för mycket).

  Recept: Marianns lchf

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: